4: 09: 43 – Interview med Hal Higdon, författare av Boston Marathon -boken från en löpare

för ett år sedan idag exploderade två bomber nära Corinthians Paulista Tröja Boston Marathon -linjen. Attacken dödade 3 personer och skadade 264 åskådare.

Mina senaste videor

Löpningstips förblir frisk under Covid19 -utbrottet
Löpningstips för att hålla sig frisk under Coronavirus -utbrottet. Kan du springa och gå utanför under vistelsen hemma order? Här är en påminnelse som hjälper dig att undvika att röra vid ditt ansikte …

Fler videor

0 sekunder av 2 minuter, 25 sekunder

Bredvid
Athleta Running Shorts Review.mp4
08:21

leva
00:00
08:21
02:25

Jag minns den fula känslan i magen när jag hörde. Mina kamrater körde. Jag fick flera samtal från familj och kamrater som kontrollerade mig och mina vänner.

Jag var inte där. Men jag kände mig kopplad till de människor som var. Jag kände mig ansluten till löpare över hela världen som samlades efter tragedin.

Hal Hidgon var inte heller där. Men efter att bomberna gick av löpare översvämmade sina sociala mediekonton för att berätta sina historier. Barcelona Tröja De ville ansluta, gråta, lufta och bara öppna upp vad de såg den dagen.

Higdon är en legend i det löpande samhället. Han har utan tvekan de mest kända träningsprogrammen för distanslöpare online (gratis!). Han har kört Boston Marathon 18 gånger och täckt det flera till. Och när människor räckte ut uppmanade han några kamrater att skriva en bok, men ingen bit.

Så han sammanställde berättelserna från löparna som var där den dagen och 4:09:43 föddes.

Jag hade äran att intervjua Hal Higdon förra veckan. Jag har varit ett betydande fan av hans i flera år. Jag hade också möjlighet att läsa boken innan jag pratade med honom. Det är väldigt unikt och rörande – och inte bara för löpare. Jag skulle rekommendera det till vem som helst, löpare eller inte.

Hal Higdon 4:09:43 Intervju

(källa)

RER: Jag vet att du inte var där den dagen, men hur blev den här boken?

Higdon: Jag hade ingen avsikt att skriva boken efter bombningen. Men dessa underbara berättelser dyker upp på Athletic Bilbao Tröja Facebook. Människor skickade e -postmeddelanden. Efter att röken rensade var jag orolig att bara ett fåtal människor skulle läsa sina berättelser.

Jag skrev det som en löpare med 75 par ögon. Det är allas historia.

RER: Jag har läst en hel del berättelser och konton online och det är väldigt sorgligt och skrämmande. Var det svårt för dig?

Higdon: Det var en mycket känslomässig skrivupplevelse. Jag kan inte säga hur många gånger det fångade mig. När människor springer in i röken från bomberna … alla saker som går runt den delen …

Det fanns en period då vissa människor faktiskt var emot att skriva en bok som denna, de trodde att den populariserade terroristerna. Men så snart boken kom ut insåg folk att den inte sensationaliserade terroristerna. Det är en bok som är mycket tätt fokuserad på löparna och vad som hände mellan barrikaderna. Den löpande befolkningen har välkomnat det mycket bra.

RER: Fanns det någon berättelse särskilt som stickade ut för dig när du hörde den?

Higdon: Jag har känt Michele Keen Online i några år. Hon dyker upp på min Facebook då och då. Hon växte upp i Boston och kvalificerade sig för loppet ganska snabbt. Förra året körde hon med en kompis Vivian. Vid ett tillfälle såg Michele sin mamma och slutade för att krama henne. Vivian fortsatte. De såg inte varandra därifrån.

Michele vände sig mot Boylston Street när den första bomben när den var av. Vivian var precis framför bomben. Om Michele inte hade pausat skulle hon förmodligen ha varit i skadas sätt.

RER: Är de 75 löpare som delade sina berättelser tillbaka för att köra Boston i år?

Higdon: Det finns ett antal människor som var tveksamma. Det var en gal som sa att hon inte skulle åka tillbaka till Boston. Men en månad eller två senare insåg hon att hon behövde en “do-over”. Inte alla de 75 kommer tillbaka, några av olika skäl som familj eller arbete, men många av dem är det.

Det var 5,600 personer som var på kursen och inte kunde avsluta. Jag tänker på 4500 av dem kommer tillbaka.

RER: Hur förväntar du dig att det ska bli i år i mål?

Higdon: Det är vanligt att människor som kommer igenom de sista 100 meter i ett maraton att ha tårar i ögonen. Många har haft en resa för att komma dit … de har tappat mycket vikt eller gått igenom en skilsmässa. Det är en känslomässig upplevelse. Du kan tänka på hur känslomässigt det kommer att bli i år. Det kommer att bli en gata av tårar.

Du kan följa Hal Higdon på Facebook här.

Du kan kolla in hans webbplats med utbildningsplanerna här.

Du kan få en autograferad kopia av 4:09:43 på hans webbplats här.

Du kan köpa 4:09:43 på Amazon här.

Eller så kan han underteckna det personligen på Boston Marathon Expo!

Higdon kommer att vara på Boston Marathon Expo i helgen. Han kommer att vara vid den mänskliga kinetikboden. Vänligen stanna och säg hej eller underteckna en bok och berätta för honom som Rer skickade dig med kärlek!

Lycka till och säkra resor till alla som kör!

Skicka mig arbetsboken

Spara

Delning är omtänksam!Dela med sig

Tweet

Stift

Dela med sig

Post

Dela med sig

Categories:

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *