CrossFit är inte mycket effektivare än standard fitness

CrossFit är ett kontroversiellt men alltmer populärt sätt att göra fitness, där certifierade tränare får sina elever, i grupper, att göra övningar från viktlyftning, friidrott och gymnastik så snabbt och intensivt som möjligt. Den hastighet som saker görs gör CrossFit optimal för alla otaliga människor som vill ta upp någon form av träning, men vanligtvis inte kommer till det, skulle du tänka. Sportforskare vid Kansas State University har kommit till en annan slutsats.

Studieuppsättning
Forskarna gjorde experiment med FC Utrecht Tröja två grupper på cirka 10 kvinnor. Kvinnorna var alla i tjugoårsåldern och överviktiga: de hade en genomsnittlig BMI på 31.1. Forskarna fick kvinnorna att träna i tre gånger i veckan i 8 veckor.

En grupp utbildad på standardvägen [Art]. Tre gånger River Plate Tröja i veckan gjorde de en 50-minuters session med måttlig aerob träning, och två gånger i veckan lade de till på en fullkroppsstyrkautbildning som varade i 20 minuter.

Den andra gruppen gjorde CrossFit tre gånger i veckan [hift]. Dessa träningspass inkluderade en 15-minuters uppvärmning, en period av undervisning och träning och en 5-minuters fantastisk ner. Träningen varade mellan 5 och 30 minuter.

Resultat
Ingen av effekten hade någon effekt på kvinnors BMI, mager kroppsmassa eller fettmassa. Så de byggde inte upp någon muskelmassa och förlorade inte heller fett. Träningens intensitet i båda grupperna var förmodligen otillräcklig för att göra några förbättringar av kroppssammansättningen.

Forskarna märkte en effekt på njutningen av träningspasserna. Kvinnorna i CrossFit -gruppen glädde sig åt sina träningspass mycket mer än kvinnorna som tränade på standardvägen, idealiska från början, som du kan se i figuren nedan.

Ju längre de hade deltagit i standardutbildningar, desto mer njutning som kvinnorna i denna grupp upplevde. Eftersom njutningen av träning i CrossFit -gruppen stannade på mycket mer eller mindre samma nivå, skulle kvinnorna i standardgruppen, om experimentet hade varat längre, förmodligen ha slutat njuta av att göra kondition nästan lika mycket som kvinnorna i CrossFit Group.

Slutsats
Kvinnorna i Standard Fitness Group tillbringade i genomsnitt 63,3 minuter på varje träning. Den tid det tog CrossFit -gruppen att göra en session var bara 13,3 minuter [ingen sir! Vi gjorde inte en skrivfel …] – och det räcker förmodligen inte för att öka fitnessen. Av denna anledning är CrossFit inte den mest optimala fitnessmetoden för inaktiva människor som vill göra en livsstilsförändring, avslutar forskarna.

“Det kan vara värdefullt för vuxna med lägre träningsnjutning för att initiera måttlig intensitet aerob och motståndsträning när de börjar ett nytt träningsprogram, eftersom betydande förbättringar i träningsnjutning kan uppstå”, skriver de.

Högintensitet jämfört med måttlig intensitetsträning för träning, njutning, vidhäftning och avsikter: en SSC Napoli Tröja interventionsstudie.
Abstrakt

BAKGRUND:

Att förstå träningsdeltagande för övervikt och överviktiga vuxna är avgörande för att stoppa komorbida förhållanden. Gruppbaserad högintensiv funktionell träning (HIFT) levererar tidseffektiv aerob och motståndsträning vid självvalda intensitetsnivåer som kan öka vidhäftningen; Beteendemässiga åtgärder till hift är okända. Denna studie tittade på effekter av hift jämfört med måttlig intensitet aerob och motståndsträning (ART) på träning, njutning, efterlevnad och avsikter.

Metoder:

En stratifierad, randomiserad två-grupp före test efter testet genomfördes under åtta veckor 2012 med analys 2013. Deltagarna (n = 23) stratifierades av medianåldern (

Categories:

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *