Amatör MMA-idrottare gav 4-årigt dopingförbud

International Mixed Martial Arts Association tillkännagav ett 4-årigt förbud som överlämnats till en idrottare för en antidopingöverträdelse.

I ett pressmeddelande som publicerades Sport Club Internacional Tröja igår rapporterar IMMAF på följande sätt:

En oberoende domstol som utsetts av International Mixed Martial Arts Federation (IMMAF) har funnit att Jamie Herrington från Kanada, (guldmedaljist i 145 lb-divisionen), begick en antidoping riktlinjeöverträdelse vid 2015 Immaf World Championships of Amateur MMA i LAS Vegas. Som ett resultat har en period på fyra års oförenlighet införts på idrottaren.

Ett världs-anti-dopingbyrå Certified Lab hittade amfetamin i ett konkurrensprov taget från Herrington. B -provet bekräftade resultaten.

I utfärdandet av ett 4 -årigt förbud skiljer sig skiljedomare Max Shephard följande skäl:

27. Om det konstateras att en dopande överträdelse inträffade följande riktlinjer handlar om sanktion. Den relevanta korta artikeln för ett icke specificerat ämne är 10.2.1 som anger: Montpellier HSC Tröja perioden för oförsvarbarhet ska vara fyra år där: 10.2.1.1 Anti-doping riktlinjen överträdelse Uruguays herrlandslag i fotboll Tröja innebär inte ett specifikt ämne, såvida inte idrottaren eller annan person kan etablera att överträdelse av antidoping riktlinjer inte var avsiktlig.

58. Eftersom jag finner att det inte finns några tillämpliga minskningar i detta fall är perioden för oförs haligen ett av fyra år med den perioden som börjar på dagen för provisorisk upphängning, nämligen 3 september 2015.

59. Förutom perioden med oförsvarig och som en följd av mina resultat kommer Herringtons resultat att diskvalificeras i Immaf World Championships 2015 med alla resulterande konsekvenser. I detta fall kommer detta att resultera i förlust av Herringtons guldmedalj, inhabilitet av hennes resultat och efterföljande revidering av medaljer i den kategorin.

60. Idrottaren har ett bästa att överklaga till domstolen för skiljedom för sport inom 21 dagar efter detta beslut

De fullständiga orsakerna finns här-Herrington-Immaf-beslut

Dela detta:
Twitter
Facebook

Så här:
Som att ladda …

Relaterad

Gleison Tibau överlämnade två års förbud av USADA för EPO UseFebruary 19, 2016in “USADA Doping Arbitration Beslut”
Crocops “Potentic Anti-Doping Policy Abrecation”-Let’s Talk Pensionering och på grund av processnovember 12, 2015in “Doping”
Mirko “Cro Cop” Filipovic överlämnade två års förbud för DopingNovember 25, 2015in “Doping”

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *