Det jag lärde mig av att inte springa

Min fysioterapeut gav mig godkännande för att försöka springa i helgen. Riktlinjerna var:

1. Sluta om det gör ont alls
Mina senaste videor

Golden Retriever tar inte sina piller!

Fler videor

0 sekunder av 2 minuter, 19 sekunder

Bredvid
Marathon Training Day 4
01:21

leva
00:00
08:21
02:19

2. Gör det till en kort körning (helst springa/gå)

3. Var uppmärksam på hur det svarar efter

Tja, i morse var jag så stolt över min första körning på över en månad! I går kväll lade jag ut min löputrustning och jag var redo att göra det.

Men – återigen vippade MD -vädret mig fågeln. Häller det utanför?

Jag skulle dock inte bli stoppad från att springa idag.

Så jag slog upp löpbandet i 3 långsamma mil.

Den goda nyheten: det skadade inte !!!

De dåliga nyheterna: det var svårt. Jag känner att jag tappade mycket kondition på min lediga tid och det var mycket svårare än jag minns.

Jag är stolt över att bygga upp igen och bli bättre. Ett av mina huvudmål för detta år är att bli snabbare. Eftersom jag måste komma tillbaka långsamt från min skada och jag har tappat uthållighet i min lediga tid – det kommer att vara en mycket lång väg, men jag är tacksam för att vara tillbaka på det.

När jag kom tillbaka var jag hungrig. Jag hade en handfull spannmål och gjorde sedan mina höftövningar.

Då var det riktig frukosttid. Jag gjorde min första framgångsrika omelett! Normalt hamnar mina omeletter bara att äggförstörningar är eftersom jag inte är användbar med en spatel.

Inuti fyllde jag den med svamp, spenat, tomater och skrattande koost. Jag satte också lite ost på toppen – vilket fick mig att inse att jag kanske äter för mycket ost. Detta är ett resultat av att leva med en ostälskare (Ben). Jag kommer att bedöma detta senare.

Efter en lång dusch och lite avnyftande åt jag ett äpple och är praktiskt taget redo för lunch. Vad har jag gjort med min dag? Jag har fortfarande mycket att göra! Jag borde vara produktiv ett tag så att jag kan vara lat senare?

Om Strategy efter skadeen:

Kör framåt: Nu när jag kan springa igen – innebär det inte att jag kan springa som jag brukade. Jag kommer att börja tillbaka mycket långsamt och uppmärksamma mitt knä.

Jag måste fortsätta att göra höftövningarna och integrera mycket mer korsutbildning i min plan. Jag tror att jag kommer att springa 3 dagar i veckan i en månad innan jag ökar det till 4. Men jag tror inte att jag kommer att springa mycket mer än fyra dagar i veckan under mycket lång tid.

Med mitt nästa halvmaraton och full planerar jag att träna 3 till 4 dagar i veckan och antingen snurra eller simma eller göra kickboxning för ytterligare cardio. Jag måste verkligen integrera mycket mer stretching och yoga!

Men – träning för ett lopp är lite långt borta. Bäst nu är mina körningar 3 till 5 mil max. När jag bygger upp igen.

Jag inser betydelsen av korsutbildning och sträckning mycket mer än någonsin. Och denna uppsägning introducerade mig för kickboxning, vilket är min besatthet bäst nu! Jag älskar det och vill inte sluta någonsin !! I det avseendet har denna tid att springa varit en välsignelse i förklädnad.

Vad jag har lärt mig av att inte springa:

– Jag har inte fått någon vikt när jag inte körde. Jag tror fortfarande att förlora några kilo kommer att hjälpa mig att springa bättre och snabbare, men att gå ner i vikt handlar om hur mycket jag äter inte hur mycket jag kör.

– Jag inser att jag älskar kickboxning och snurrning kan också vara kul <3 - Mina höfter är väldigt snäva och svaga, så jag måste verkligen fokusera på detta. - Jag måste vila och driva min kropp bättre. - Om jag känner någon typ av skada som kommer på kommer jag att stoppa och inte trycka igenom den. - Att inte springa i sex veckor är inte världens slut, det suger bara riktigt dåligt. - Jag saknar att springa mycket mer i vackert, svalt väder; Mindre i kallt, blåsigt väder. Det dödade mig att inte springa i CA, men jag hade inget emot att undvika snöiga trottoarer i MD. - Jag är glad att vara en löpare, det är en del av det som definierar mig. Jag kände mig väldigt utelämnad och ensam genom att inte springa trots att jag inte springer med någon. Fråga: Har du någonsin varit "bänk" på grund av en skada eller sjukdom? Lärde du dig något positivt av den upplevelsen ?? (Jag ville verkligen namnge det här inlägget: "Jag är tillbaka tikar!", Men valde motvilligt mot det i intresse för SEO och läsare som är upprörda av att cussing. Jag vill ha en extra poäng för idag.) Skicka mig arbetsboken Spara Delning är omtänksam! Dela med sig Tweet Stift Dela med sigPost Dela med sig Fortsätt välja dessa: Kör planerare med dag och väder helt gratis utskrivbar Kör planerare med dag och väder helt gratis utskrivbar Helt gratis löpande planerare som kan skrivas ut med väder. Träning i värme eller snö är svår. Planera smartare och kör starkare med denna P Running Journal Calendar - juli 2020 helt gratis utskrivbar Running Journal Calendar - juli 2020 helt gratis utskrivbar Kör träningskalender. Helt gratis utskrivbar springande jourmal för juli 2020. Löpplanplanerare för löpare av alla fle Känner dig redo kontra att vara redo för ditt lopp Känner dig redo kontra att vara redo för ditt lopp Numnber 1 -saken att komma ihåg före ditt halvmaraton eller full maraton. Förslag i sista minuten tävlingsutbildning för Den högsta listan över att köra mål för det nya året Den högsta listan över att köra mål för det nya året Den högsta listan över att köra mål för 2022. Nyårsresultat Arbetsbok Helt gratis guide för att sätta dina bästa löpande mål ännu! Kör snabbare i denna månad - förslag 1 och 2 Kör snabbare i denna månad - förslag 1 och 2 Hallå! Är du redo att springa snabbare den här månaden? Fick du den här månadens kalender med 10 förslag att springa snabbare? om inte - ge smärta ovanpå fotuppdateringen för löpare smärta ovanpå fotuppdateringen för löpare Överst av fotsmärta i löparen. Uppdatering av min fotskada och möten. Urgent Care Röntgenresultat är det en spänningsfraktur ⚡ av Shareaholic .

Categories:

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *