Making Area for Women in Games: En intervju med Joanie Kraut, VD för Women in Games Worldwide (Wigi)

av Meredith Murray, 2L på GWU

(The Comita med dök upp i esports Saudiarabiens herrlandslag i fotboll Tröja såväl som lagen, en publikation publicerad av Hackney Publications.)

Joanie Kraut är VD för Women in Games Worldwide (Wigi), en ideell organisation Aston Villa FC Tröja med ett mål att odla resurser för att utveckla ekonomisk jämlikhet och mångfald i den globala spelindustrin. Joanie, en livslång spelare, har haft många funktioner innan han introducerade Wigi, inklusive funktion som rådgivare och expert för mindre studior, nystartade företag och ideella organisationer i spelutrymmet, samt som en talare på en rad av Ämnen från att optimera data för analys till inkludering samt förbättring av kvinnor i ledarskap. Hennes arbete med Wigi hjälper till att etablera chanser för kvinnor såväl som andra olika stadsdelar inom spel genom att producera resurser som kan användas för att hjälpa kvinnor att nå sin fulla prospekt som individer, skapare, arbetare och spelare. I sin strävan att öka inkludering och representation i spelutrymmen anser Joanie att det är dags att spelmarknaden erkänner att kvinnor är här, har alltid varit här, liksom en del av det som gör dessa spelområden så livliga och rika.

Fråga: Exakt hur blev du inkluderad i spelbranschen?

Svar: Jag växte upp i ett hem där min pappa spelade såväl som teknik. Vi var alltid engagerade med en spelkonsol, brädspel samt kortspel. Det var en del av mitt hushållstyg. Min mamma var i Tetris så djupt att hon kallade det för min “vaggaby” -musik. somnade för att Tetris lägger grunden för mina senare år.

När jag åldrades ur spjälsängen skilde mina föräldrar, vilket lämnade oss med mindre engångsintäkter att spendera på teknik. Detta påverkade mina collegeår i hög grad när jag upptäckte mig själv förlorad i en datorkurs och kände mig överväldigad. Omvänt förstod jag att jag kanske inte försummar datorer eftersom de skulle spela en väsentlig funktion i min publicera collegiatkarriär.

Utöver klassrummet började jag spela World of Warcraft med min dåvarande pojkvän. Det gjorde det möjligt för mig att bli bekväm med en dator medan jag var svår mina “problemskytte” -färdigheter när jag hanterade fördröjningsfrågor, överhettning och låt oss vara ärliga, individuella fel. Utöver att få förtroende för att använda en dator omfamnade jag verkligen känslan av att vara en del av ett samhälle.

F: Vad var din allra första spelning i spelbranschen?

S: Min allra första äkta uppgift efter Vissel Kobe Tröja examen landade mig i en redovisningsroll. Jag upptäckte mig själv i ett yrke som jag inte brinner för. Det var då min mentor sa till mig: ”Du kräver att upptäcka det du är oerhört passionerad för, liksom du kräver att göra det för att leva – vad det än är. Vad är det som gör dig lycklig? Det är där du kommer att vara, där du kommer att upptäcka ditt folk. ”

Då köpte jag just en mus för World of Warcraft såväl som jag gillade exakt hur musen tillverkades. Vid dessutom inspektion hittade jag namnet på tillverkaren, Steel Series. Tillfällighet eller inte, de var ett kvarter från mitt hem, så jag sökte på deras karriärsida för att se om de behövde en revisor. Detta var min gateway i spelbranschen.

F: Beskriv din funktion i Wigi, tillsammans med organisationens mål.

S: Jag började som finansdirektör innan jag hanterade VD -funktionen för ungefär ett år sedan. Min betydande ideella erfarenhet styrde mig mot insamling, med donationsenheter samt bidragsansökningar. Dessa typer av medel har gjort det möjligt för oss att producera de program som behövs, vilket ger kvinnor chanser i spelutrymmet.

Specifikt utvecklade vi våra workshops, producerade program och omdirigerade vår offentliga hantering av meddelande. Vi har nyligen fått en $ 1 miljon dollar G G

Rant från Activision Blizzard så ha en hel del i rörledningen för 2021-22, liksom jag är extatisk att dela den med grannskapet snart.

F: Vad är en avgörande takeaway som du vill visa kvinnorna i spel?

S: Få betalt för din tid och expertis. Vi har gjort det till ett medvetet beslut att betala våra talare för sin tid. Om de är redo att sätta ihop en presentation och spendera tid på att dela sin kunskap, är det minsta vi kan göra är att värdera deras expertis. Detta gör att vi kan förstärka rösterna för våra resurser samt leverera en plattform till någon som är professionell inom det området.

F: I din uppskattning, vad är det mest pressande problemet med kvinnor såväl som andra underrepresenterade grupper i spel?

S: Jag skulle säga att det respekterar mitt område i branschen, oavsett min uppväxt. Det är viktigt för alla kvinnor i rymden, oavsett deras sociala ekonomi, att ta avgift för deras öde. Som en powerhouse -dam när det anges till mig, “Du måste arbeta dubbelt så hårt, men du kommer att komma dit. När du går i ett rum, äger det, som du växte upp med allt. ” Detta förändrade helt min bana såväl som jag förstår att det kommer att göra exakt samma för andra.

En plats vi kan börja med är att ha mångfald överst. Kvinnor med färgkrav för att kunna säga, “Wow, den kvinnan ser precis ut som jag så bra som jag kanske är vad som helst – vad det än är.”

Denna typ av syn kommer att normalisera förekomsten av kvinnor såväl som människor med olika bakgrunder på marknaden samt visa att ingen barriär, vägg eller glasstak någonsin får existera. Detta, liksom bara detta, kommer att göra det möjligt för Wigi att förstärka rösterna från de olika människor som är glada över att komma in i rymden.

F: Var har du sett mest tillväxt eller förbättring på spelmarknaden för kvinnor?

S: Att ha ett företag som Dignitas i rymden, ett kvinnligt ägt företag, endast kvinnors team, liksom en kvinnlig C-svit har försett oss såväl tillväxt som möjligheter.

Dela detta:
Facebook
Twitter
E-post

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *